Hoe geef je jouw grens aan, zonder dat de relatie met de ander beschadigt?
Nee zeggen kan soms knap lastig zijn. Want wat doe je als de ander over je grenzen gaat? Bang voor de reactie van de ander, ga je keer op keer over je eigen grenzen gaat. Dat geeft je spanning en stress. In deze workshop leer je hoe je jouw grens aangeeft. 
Workshop omgaan met spanning en stress
Grenzen aangeven bij jezelf én de ander

Vanaf 21 november 2019 | 4 uur | 255 euro  |  4 - 8 deelnemers | Caballero Fabriek, Den Haag

Na afloop van dit programma:

✓ Weet je welke factoren jou stress geven;

Onderzoek je waar jouw grenzen liggen; en 

✓ Leer je om deze grens aan te geven met respect voor jezelf én de ander. 

Herken jij wanneer je over je grenzen gaat?

Als je een druk leven hebt waarin veel van je wordt gevraagd kun je het gevoel hebben dat je steeds maar weer klaar moet staan voor anderen. Je voelt dat je de regie over je eigen leven kwijt raakt. Je wordt kribbig, gaat mopperen, vindt dat anderen misbruik van je maken. 

Het feit dat anderen steeds maar weer een beroep op je doen en jij daar gehoor aangeeft kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld omdat jij het lastig vindt om anderen teleur te stellen, omdat jij je verantwoordelijk voelt of omdat je het iedereen naar de zin wilt maken. 


Wanneer er te vaak een beroep op je wordt gedaan en je niet in staat bent om "nee" te zeggen zul je stress ervaren. Het mopperen, kribbig zijn, het gevoel geen regie meer over je leven te hebben zijn signalen van stress. Wanneer je maar doorgaat met klaar staan voor anderen en die stress signalen negeert zal dat een tijd goed gaan. Toch krijg je op een dag de rekening gepresenteerd.

 

Je energie wordt minder, je gaat minder vaak sporten, je gaat mensen ontwijken uit angst dat zij weer iets van je willen. Op termijn kun je hierdoor zelfs een burn-out krijgen. Daarvan herstellen kost veel tijd en energie. Daarom is het belangrijk dat jij de stress signalen herkent en leert hoe je je grenzen aan kunt geven. Hoe je dat doet leer je in deze workshop.

Wat leer je in deze workshop?

Je grenzen aangeven begint met bewustwording van je eigen gedrag. Wanneer ervaar jij stress als er een beroep op je wordt gedaan? Welke factoren spelen daarbij een rol? En hoe reageer jij daarop? Door je bewust te worden van je eigen gedachten en gedrag kun je de stress over het gevoel dat anderen jouw grens niet respecteren minder verminderen. 

 

Je neemt dan de regie in eigen hand om bewust een keuze te maken of je gehoor geeft aan het beroep dat anderen op je doen zonder daarbij het gevoel te hebben dat je anderen tekort doet. Het klinkt cliché maar toch is het waar: je kunt pas goed voor anderen zorgen als je in staat bent goed voor jezelf te zorgen. En je grenzen aangeven is daar onderdeel van. 

 

Aan het einde van de workshop heb je zicht op jouw belemmerende overtuigingen, je leert om "nee" te zeggen op een manier die bij jou past en je hebt een persoonlijk plan opgesteld waarmee jij je grens duidelijk aan kunt geven. 

 
Data, locatie & investering

4 - 8 deelnemers | Caballero Fabriek, Den Haag

255 euro, inclusief 21% BTW

Beschikbare data:

 Donderdag 21 november, 13 - 17 uur

Donderdag 9 januari, 13 - 17 uur

Zaterdag 8 februari, 13 - 17 uur

Mogelijk vind je dit ook interessant:

Workshop omgaan met stress - ontladen en opladen

 

Schrijf je direct in:
arrow&v
Maak kennis met de trainers: 

Deze workshop  is een samenwerking tussen Debby Tol en René Luisman. Benieuwd wie deze twee bevlogen trainers zijn?

Debby: Zelfvertrouwen is een centraal thema in mijn leven. Weten wat je sterke punten zijn, wat je kunt, wat je waarde is. In de loop van de jaren heb ik geleerd te vertrouwen op mezelf. Luisteren naar mijn gevoel helpt me bij het kiezen van mijn weg. Privé en in mijn werk. 

Vanuit de overtuiging dat je alleen sneller gaat maar samen verder komt train en coach ik mensen en geef ik organisaties advies hoe zij op een eenvoudige manier in staat zijn om verbinding te maken met de wereld om hen heen en met zichzelf. Door keuzes te maken en te kiezen voor dat waar zij voor staan wordt het mogelijk de stap van transitie naar transformatie te maken. 

 

In mijn workshops, trainingen en coachtrajecten draait alles om beleving. Ik geloof dat alles wat je wilt leren over jezelf je diep van binnen weet. Het is de kunst om die kennis naar boven te halen en te gebruiken. 

René: Ruim 10 jaar werkte ik als communicatieadviseur voor een groot, internationaal bedrijf. Toch was ik steeds bang om door de mand te vallen. In het contact met anderen voelde ik me namelijk vaak minder. Daardoor ging ik nog harder mijn best doen om aan de verwachtingen van anderen te kunnen voldoen. Mijn perfectionisme putte me uit. Ik wist dat het moment was gekomen om aan mezelf te werken. 

 

De inzichten die mijn leven zoveel rijker hebben gemaakt, pas in nu toe in mijn dagelijks werk als ontwikkelaar, trainer en coach. Met praktische oefeningen leer ik je hoe je weer in jezelf gelooft, hoe je jezelf overtuigend presenteert en hoe je de communicatie met jezelf en anderen verbetert. ​

In 2017 benoemde de Nederlandse Orde voor Beroepstrainers mij, mede door mijn expertise in online leren, tot Trainer van het Jaar. 

Bel of mail voor een gratis afspraak

René Luisman Training & Coaching:

T: 06 - 27102061

E: contact@reneluisman.nl

Bezoekadres:

At The Park

Kessler Park 1

2288 GS in Rijswijk (bij Den Haag)

Bekijk de routebeschrijving

Postadres:

Oudemansstraat 443

2522TA  Den Haag

KvK-nummer: 59693908

Rekeningcourant: NL49 KNAB 0259 9752 22 

Algemene Voorwaarden en privacy beleid

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black YouTube Icon

© 2020 René Luisman