top of page

Gratis online modules

Vind jij het lastig om je grenzen aan te geven? Leg je de lat vaak hoog waardoor je niet snel tevreden bent? Of merk je soms dat je het moeilijk vindt om jezelf kwetsbaar op te stellen?

 

In onderstaande interactieve modules leer je hoe je de communicatie met anderen verbetert, onderzoek je wat jouw favoriete werkstijl is en hoe je het contact met anderen meer diepgang geeft. Elke module duurt ongeveer 10 minuten. 

Vier posities om vanuit te reageren

vierposities.jpg

De hele dag door plakken we etiketten op anderen. En ook op onszelf. Steeds bepalen we hoe we onszelf tot de ander verhouden. Welke overtuigingen je hebt over jezelf of de ander maakt soms dat je je groter of kleiner maakt. Dit kan spanning op de relatie zetten. Je doet jezelf te kort, gaat over je grenzen of je houdt geen rekening met de behoeften van de ander. In deze module leer je vanuit welke posities je kunt reageren en hoe je de communicatie gelijkwaardig houdt. 

Wat is jouw favoriete werkstijl?

werkstijlen.jpg

Heb jij last van perfectionisme? Of wil je graag altijd de beste zijn? Zomaar twee voorbeelden van werkstijlen die je mogelijk al van jongs af aan hebt ontwikkeld omdat je hier als kind op gezien werd. Er zijn zes verschillende werkstijlen waarmee we onszelf aansporen om erkenning krijgen.

 

Elke werkstijl heeft voordelen, maar op het moment dat je erin doorschiet gaat dat tenkoste van jezelf of anderen. Want wanneer je onder druk staat, maken ze dat je je onbewust zo gaat gedragen dat je erkenning krijgt. En daarbij ga je soms over grenzen. Na afloop van deze module herken je de zes stijlen en weet je wat je kunt doen om jouw favoriete stijl beter in te zetten. 

Hoe beweeg jij in het contact met de ander?

contactcirkel.jpg

Vind je het lastig om jezelf open te stellen voor anderen? Ben je bang om er niet bij te horen of om gekwetst te worden? Jezelf verbinden met de ander is soms best spannend. En daarnaast komt er een moment dat je ook weer afscheid moet nemen. In deze module leer je op welke manieren we onszelf soms isoleren om geen echt contact aan te hoeven gaan. Ook onderzoek je welke stappen jij geneigd bent om over te slaan en wat je kunt doen om jezelf wel open te stellen. 

Vragen?

Heb je na deze modules vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met me op.

bottom of page