Met vertrouwen in jezelf, is er meer ruimte voor rust en spontaniteit.
Wat mijn klanten met elkaar gemeen hebben, is dat ze zich graag wat zekerder willen voelen. Er zijn situaties, in werk of privé, waarin ze aan zichzelf twijfelen. Ze willen het zo graag goed doen voor de ander, dat ze daarbij hun eigen belang wel eens vergeten. 
Je zeker voelen
Situaties waar mijn klanten tegenaan lopen

Wat wil ik nu eigenlijk?
Als iemand naar jouw mening vraagt, vind je het lastig om de juiste woorden te vinden om de ander te overtuigen. Je hersenen maken overuren, omdat je vooral bezig bent met wat een ander van jou zal vinden. Daarbij ben je bang om afgewezen te worden of door de mand te vallen. Als professional wil je graag serieus genomen worden en overtuigend overkomen. 

 

Wat had ik anders of beter kunnen doen?

Als je kritiek of feedback krijgt, trek je je dit heel persoonlijk aan. Hierdoor heb je soms het gevoel dat je niks goed doet. Als je een conflict hebt met iemand, dan lig je ’s nachts te piekeren wat je anders of beter had kunnen doen, wat je gaat zeggen en hoe je dit kunt formuleren zonder de ander te kwetsen. Je hebt vooral behoefte aan rust en een goede balans tussen werk en privé.

 

Waarom zeg ik geen nee? 

Als je baas of collega vraagt om iets te doen wat je liever niet wilt, vind je het lastig om nee te zeggen. Je laat anderen regelmatig over jouw grenzen gaan of past je gedrag aan, waardoor je soms zelf niet meer weet wat jij nu eigenlijk belangrijk vindt. Je wilt leren hoe je je grenzen kunt aangeven op een manier die bij jou past.

 

Wanneer is het nu eens goed genoeg? 

Als je een project of taak hebt afgerond, zie je vooral wat je anders of beter had kunnen doen. Goed is nooit goed genoeg voor jou; jij legt de lat steeds hoger. Je perfectionisme maakt dat je het beste uit jezelf haalt en tegelijkertijd kost het je veel energie. Je wilt kunnen genieten van je successen en leren hoe je eind van de dag nog energie over hebt voor de dingen die je ook belangrijk vindt.

 

Wie zorgt er voor mij?

Dankzij jou komen anderen niks te kort. Je zorgt graag voor anderen. Maar wie zorgt er voor jou? Je vraagt anderen niet snel om hulp, waardoor je het gevoel hebt dat je er vaak alleen voor staat. Je wilt leren hoe je jezelf kwetsbaar kunt opstellen en anderen om hulp kunt vragen.

 

Waarom ben ik zo bang om te falen?

Als je iets moet presenteren, ben je bang om te falen. Het liefste blijf je uit de spotlight. Spannende of lastige situaties ga je dan ook het liefste uit de weg. Maar soms ontkom je er niet aan en dan voel je je erg ongemakkelijk. Je wilt je zekerder voelen en leren hoe je om kunt gaan met stress en ongemak.

 

Wat voel ik nu écht?

Je vindt het lastig om jouw emoties te voelen en te tonen. Als je gespannen bent, dan voel je dit in je schouder en je nek. Je overdenkt alles zorgvuldig. Zo probeer je te voorkomen dat je in een onverwachte situatie terecht komt. Je wilt weer in verbinding staan met je gevoelens en emoties, zonder dat ze jouw leven overnemen. 

 

Waarom vind ik mezelf niet ok?

Als je in de spiegel kijkt, ben je eigenlijk helemaal niet blij met wat je ziet. Diëten en sporten helpt je niet om lekker in je vel te komen zitten. En ook intimiteit met anderen vind je lastig. Je wilt je zekerder voelen, waardoor je je gelijkwaardiger voelt in het contact met anderen.

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Herken je je in een of meerdere van bovenstaande  situaties? Je bent niet de enige die wel eens aan zichzelf twijfelt. Acht op de tien mensen is van tijd tot tijd onzeker over zichzelf. Da’s heel normaal.

 

Voel je je echter regelmatig onzeker, dan weet je hoe ongemakkelijk dit kan zijn. Het kost onnodig veel energie en de spanning en stress kunnen lichamelijke klachten veroorzaken. Gelukkig kun je er iets aan doen. 

Als trainer en coach help ik je om jouw zelfvertrouwen te vergroten. Zodat je je zekerder voelt en beter aan anderen kunt overbrengen wat je vindt of wilt. Met praktische oefeningen werk ik op drie niveaus, waardoor je al snel effect voelt en ziet.

Drie niveaus van vertrouwen
 1. De relatie met jezelf
  Welke gedachten en overtuigingen heb je over jezelf? Zijn ze functioneel of niet? En hoe beïnvloeden ze je gedrag? 

   

 2. De relatie met je lijf
  Hoe kun je met je lichaamshouding, stem en ademhaling vertrouwen uitstralen?

   

 3. De relatie met anderen
  Hoe communiceer je met anderen? Hoeveel ruimte durf je in te nemen? En hoe ga je om met onverwachte situaties en conflicten?

 

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Lees mijn verhaal of neem gerust contact met me op via 06-27102061.

Hoe pak jij je onzekerheid aan?
Buzz-rotterdam-06-10-2016-(61).png
Vergroot_jouw_zelfvertrouwen.png
training.png
Persoonlijk
leiderschaps programma