Life coaching

Ieder mens heeft thema's in zijn of haar leven die steeds weer terug komen.

 

Denk aan:

  • een collega die keer op keer over je grens gaat;

  • een baan waarin je je niet gezien of gehoord voelt; of

  • een relatie waarin je voor de ander zorgt en jezelf vergeet.

 

De dynamiek tussen jou en de ander is vaak een afspiegeling van wat je ergens in je leven hebt gemist. Of van gedrag dat ooit goed werkte, maar nu niet meer. Het is alsof je staat te wachten op een bus, terwijl de buslijn al jaren is opgeheven. Je verlangt naar iets of iemand waar je onbewust steeds naar zoekt. En zolang je je niet bewust bent van de onderliggende behoefte is de kans groot dat je onrust ervaart.

 

Het eerste doel van coaching is om te begrijpen wat er gebeurt. Wat is de situatie, wie zijn erbij betrokken en wat is jouw rol. We onderzoeken ook hoe je dit thema kent uit eerdere situaties. Daarna focus je je op de zaken waar je zelf invloed op hebt. Welk gedrag kun je nog meer inzetten en welke kwaliteiten of vaardigheden heb je hierbij nodig. Met praktijkgerichte oefeningen leer je hoe je deze vaardigheden toepast.

Wat is er na een coachingstraject dan veranderd?

Na afloop van een coachingstraject herken je wat er gebeurt. Je bent je bewust van jouw behoeften en welke mogelijkheden je hebt. Daardoor kun je beter inschatten of jouw gedrag effectief is en helpt om je doel te bereiken. Tijdens en tussen onze sessies door oefen je met nieuw gedrag. In de sessies reflecteren we samen op wat goed gaat en waar je nog hebt te leren.

 

Verlang je bijvoorbeeld naar meer verbinding, dan onderzoeken we samen wanneer je uit contact raakt en wat je zelf kunt doen om dit contact weer te herstellen. En gaan anderen snel over je grenzen, dan onderzoek je waar jouw grenzen liggen en hoe je deze aan kunt geven op een manier die bij jou past. 

 

Life coaching gaat daarmee over bewustwording en experimenteren met nieuw gedrag. Zo ontstaat er meer rust en voel je je zekerder in het contact met anderen. 

'René is een geweldige coach voor mensen die op zoek zijn naar zelfvertrouwen. Ik was bijzonder onder de indruk van de manier waarop René steeds weer deelnemers weet te motiveren om (persoonlijke) doelstellingen te bereiken.' - Rachid

Praktische informatie
IMG_3081Web.jpg

Over mij

Ik ben een gecertificeerde trainer en coach. 

Het vakmanschap van trainen en coachen vraagt om een zorgvuldige, onderbouwde aanpak. Daarom laat ik mij regelmatig bijscholen en ben ik aangesloten bij de Nederlandse beroepsorde voor trainers (NOBTRA).

 

Deze organisatie heeft mij in 2017, mede door mijn maatschappelijke betrokkenheid en expertise in online leren, uitgeroepen tot Trainer van het Jaar.