Ben jij toe aan een volgende stap in je carrière?

De arbeidsmarkt verandert. De economie groeit snel en werkgevers hebben steeds meer moeite om vacatures in te vullen. Vooral in de techniek, ICT, zorg en het onderwijs zijn er volop veel banen beschikbaar.  Dit maakt dat mensen vaker om zich heen kijken en de stap durven zetten naar een andere baan. En dat biedt kansen.

Wat is loopbaancoaching?

Loopbaancoaching helpt jou om anders te kijken naar je baan en jouw carrière. Het gaat daarmee over wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Denk aan het kiezen van een baan die bij je past, het doorgroeien naar een volgende functie of het omscholen naar een ander vakgebied.

 

Want waar begin je op het moment dat je merkt dat je werkplezier afneemt of je toe bent aan een nieuwe uitdaging?  Als loopbaancoach ben ik op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en leer ik je hoe je jezelf op een overtuigende manier presenteert.

Voorbeelden van loopbaanvragen:

Vragen waar mensen mij als coach voor inschakelen zijn:

 1. Hoe kies ik een baan die bij mij past? 

 2. Welke mogelijkheden zijn er als ik iets compleet anders wil doen? En hoe pak ik dit aan?

 3. Hoe zorg ik dat ik niet leegloop in mijn werk?

 4. Hoe kan ik mijzelf verder ontwikkelen; binnen of buiten de organisatie?

 5. Hoe haal ik meer voldoening uit mijn werk?

 6. Hoe kan ik slim gebruik maken van mijn netwerk?

 7. Hoe zoek ik vacatures?

 8. Hoe overtuig ik anderen dat ik de geschikte kandidaat ben?

Stel jezelf eens de vraag: Hoe tevreden ben jij met je huidige baan? En waar wil je over vijf jaar graag staan?

Wat kun je zelf doen als je van baan wilt veranderen?

Bij het maken van een volgende stap in je carrière is zelfkennis essentieel. Als je kunt onderbouwen wie je bent en wat je wilt sta je al met één-nul voor. Met een duidelijk en inspirerend verhaal wordt het eenvoudiger om kansen te creëren en anderen te overtuigen. 

 

Tip 1: Breng je kwaliteiten in kaart

Waar blink jij in uit? Wat gaat jou van nature makkelijk af en waarvoor vragen anderen jou om hulp? Eén van de onderdelen van loopbaancoaching is het in kaart brengen van jouw kernkwaliteiten. Zoek bij elke kwaliteit een concreet voorbeeld waaruit blijkt dat jij deze kwaliteit beheerst. Zo wordt het makkelijker om anderen te overtuigen.

Tip 2: Wees duidelijk in wat je wilt

Weet je welke functie je ambieert? Leg contact met mensen die deze functie al uitoefenen. Vraag hoe zij deze stap hebben gemaakt en of ze tips voor jou hebben. Overweeg ook om je ambitie met je leidinggevende of HR-manager te bespreken. Vaak houden mensen hun ambities voor zichzelf omdat ze bang zijn voor de gevolgen. Juist een manager of HR-medewerker kan jou ondersteunen bij het ontwikkelen van vaardigheden en competenties. Bijvoorbeeld door je taken of verantwoordelijkheden te verleggen of een opleidingsbudget beschikbaar te stellen.

Tip 3: Maak gebruik van storytelling

Er zijn veel manieren om jezelf op een positieve manier te onderscheiden. Naast de traditionele motivatiebrief, je cv en LinkedIn profiel kun je ook kiezen voor een video of creatief cv. Welke middelen je inzet hangt af van de organisatie en functie waarop je solliciteert. Met storytelling stem je jouw verhaal af op de ander en zorg je dat je een goede indruk achterlaat. 

Wat levert loopbaancoaching op?

Loopbaancoaching helpt je bij je professionele ontwikkeling. Samen met een coach onderzoek je wie je bent, waar je kwaliteiten liggen en wat je wilt bereiken. Hierdoor wordt het makkelijker om keuzes te maken en gericht te solliciteren. Ook weet je na afloop van een traject wat jouw toegevoegde waarde is en hoe je je van anderen onderscheidt. Daarmee kun je jezelf tijdens netwerk- en sollicitatiegesprekken op een persoonlijke en professionele manier presenteren. Zo pak je de regie over je eigen loopbaan en vergroot je de kans op een baan.

Hoe werkt loopbaancoaching?

Elk traject begint met een gratis intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw persoonlijke situatie. Waar loop je tegenaan en wat wil je graag veranderen? Op basis hiervan geef ik aan wat ik voor jou kan betekenen.

Afhankelijk van jouw situatie bestaat de loopbaancoaching uit een combinatie van:

 • het onderzoeken van jouw persoonlijke waarden en drijfveren

 • jouw kwaliteiten en toegevoegde waarde in kaart brengen

 • oriëntatie op branche, organisatie en functie 

 • actief op zoek gaan naar vacatures

 • feedback op je cv, motivatiebrief en LinkedIn profiel

 • voorbereiden van een netwerk- of sollicitatiegesprek

 • oefenen met gespreksvaardigheden en sollicitatievragen

Wil jij een volgende stap in je carrière zetten?

 

Vul je gegevens in voor een gratis kennismakingsgesprek of neem contact op via 06-27102061.

Bel of mail voor een gratis afspraak

René Luisman Training & Coaching:

T: 06 - 27102061

E: contact@reneluisman.nl

Bezoekadres:

At The Park

Kessler Park 1

2288 GS in Rijswijk (bij Den Haag)

Bekijk de routebeschrijving

Postadres:

Oudemansstraat 443

2522TA  Den Haag

KvK-nummer: 59693908

Rekeningcourant: NL49 KNAB 0259 9752 22 

Algemene Voorwaarden en privacy beleid

 • Black Facebook Icon
 • Black Twitter Icon
 • Black LinkedIn Icon
 • Black YouTube Icon

© 2020 René Luisman