top of page

Loopbaancoaching

Beroepsoriëntatie, effectief solliciteren of je verder ontwikkelen

Haal je voldoening uit je werk? Of heb je het gevoel dat je meer kunt of wilt? Plezier in je werk gaat over weten wat jouw kwaliteiten zijn, wat je drijft én waar je grenzen liggen. 

Veel mensen komen min of meer toevallig in een baan terecht. Ze denken dat een functie wel goed past omdat het goed betaalt, de werkomgeving leuk is of de functie past bij de studie die ze hebben afgerond. Toch zou zo’n vier op de tien Nederlanders liever iets anders doen.

Als je een baan hebt die eigenlijk niet goed aansluit dan kost dat meestal veel energie. En soms zorgt het voor spanning en stress. En dat is jammer, want je haalt veel meer voldoening uit een baan die echt bij je past. Met loopbaancoaching zet je een volgende stap in jouw loopbaan.

IMG_0634_edited.jpg

Wat houdt loopbaancoaching in?

Als loopbaancoach help ik je om te onderzoeken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Wat motiveert jou en wat vind je belangrijk aan een baan? Wat zijn je sterke punten en waar kun je jezelf nog ontwikkelen? We vertalen jouw drijfveren en kwaliteiten naar concrete functies. Daarmee wordt het makkelijker om gericht te solliciteren en werkgevers te overtuigen van jouw toegevoegde waarde. 

Afhankelijk van jouw vraag bestaat het traject uit:

  • Een beroeps- en persoonlijkheidstest

  • Het onderzoeken van je persoonlijke waarden

  • Jouw kwaliteiten in kaart brengen

  • Vacatures selecteren en analyseren

  • Je brief, cv of LinkedIn profiel aanscherpen

  • Voorbereiden en oefenen van het sollicitatiegesprek 

  • Evalueren van het sollicitatiegesprek

'In vijf gesprekken heeft Rene de vragen gesteld, samengevat en eigenlijk vertaald wat ik zocht in een volgende baan. Ik vond het zeer prettig dat ik de leiding had in het gesprek, en op deze manier echt kreeg wat ik wilde: duidelijkheid en meer zekerheid voor het vinden van een nieuwe baan. Rene weet wat er in de arbeidsmarkt speelt en heeft ook daarin een grote rol gespeeld in hoe ik mijn sollicitatiegesprek heb voorbereid.' - Lotte

Wat kost een loopbaantraject?

Een coachingstraject is een investering in jezelf. Je betaalt per sessie van 90 minuten. Een traject bestaat meestal uit vijf á zes gesprekken, waarna je voldoende handvatten hebt om zelfstandig verder te gaan.

Uitgebreide competentieanalyse

Een loopbaanscan kan een onderdeel zijn van het coachingstraject. Het doel van deze scan is bewustzijn te creëren over jouw kwaliteiten en mogelijkheden. In de rapportage is een uitgebreide competentieanalyse toegevoegd. Zo krijg je inzicht in je persoonlijkheid, kwaliteiten en drijfveren en in welke taken en sectoren jouw interesse ligt.

Vraag je werkgever naar de mogelijkheden

Loopbaancoaching draagt direct of indirect bij aan je professionele ontwikkeling. Daarom vergoeden sommige werkgevers de kosten voor een coachingstraject. Vraag jouw werkgever naar de mogelijkheden of check of er een opleidingsbudget is.

Tarief:

Kennismakingsgesprek                     gratis

Loopbaan- en arbeidsmarktscan      € 249,- excl. 21% btw

Coachingsgesprek (90 min.)              € 125,- excl. 21% btw

bottom of page