Loopbaancoaching

Beroepsoriëntatie, effectief solliciteren of beter samenwerken

Haal je voldoening uit je werk? Of heb je het gevoel dat je meer kunt of wilt? Plezier in je werk gaat over weten wat jouw kwaliteiten zijn, wat je drijft én waar je grenzen liggen. 

Wat houdt loopbaancoaching in?

Hoeveel mensen ken je die echt met plezier naar hun werk gaan? Veel mensen komen min of meer toevallig in een baan terecht. Ze denken dat een functie wel goed past omdat het goed betaalt, de werkomgeving leuk is of de functie past bij de studie die ze hebben afgerond. Toch zou zo’n vier op de tien Nederlanders liever iets anders doen.

Als je een baan hebt die eigenlijk niet goed aansluit dan kost dat meestal veel energie. En soms zorgt het voor spanning en stress. En dat is jammer, want je haalt veel meer voldoening uit een baan die echt bij je past.

Als loopbaancoach help ik je om te onderzoeken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Wat motiveert jou

en wat vind je belangrijk aan een baan? Wat zijn je sterke punten en waar kun je jezelf nog ontwikkelen? 

We vertalen jouw drijfveren en kwaliteiten naar concrete functies. Daarmee wordt het makkelijker om gericht te solliciteren en werkgevers te overtuigen van jouw toegevoegde waarde. 

Afhankelijk van jouw coachvraag bestaat het traject uit:

  • Beroeps- en persoonlijkheidstest

  • Persoonlijke waarden onderzoeken

  • Kwaliteiten onderzoeken

  • Vacatures selecteren en analyseren

  • Feedback op brief, cv of LinkedIn profiel

  • Voorbereiden en oefenen van het sollicitatiegesprek 

  • Evalueren van het sollicitatiegesprek

'In vijf gesprekken heeft Rene de vragen gesteld, samengevat en eigenlijk vertaald wat ik zocht in een volgende baan. Ik vond het zeer prettig dat ik de leiding had in het gesprek, en op deze manier echt kreeg wat ik wilde: duidelijkheid en meer zekerheid voor het vinden van een nieuwe baan. Rene weet wat er in de arbeidsmarkt speelt en heeft ook daarin een grote rol gespeeld in hoe ik mijn sollicitatiegesprek heb voorbereid.' - Lotte

Praktische informatie
IMG_3081Web.jpg

Over mij

Ik ben een gecertificeerde trainer en coach. 

Het vakmanschap van trainen en coachen vraagt om een zorgvuldige, onderbouwde aanpak. Daarom laat ik mij regelmatig bijscholen en ben ik aangesloten bij de Nederlandse beroepsorde voor trainers (NOBTRA).

 

Deze organisatie heeft mij in 2017, mede door mijn maatschappelijke betrokkenheid en expertise in online leren, uitgeroepen tot Trainer van het Jaar.