mannengroep 'met andere ogen'

start in maart en september

Voor veel homomannen is de weg naar zelfacceptatie vol schaamte en verlangen

De weg naar zelfacceptatie is voor veel homomannen een lange reis. Een reis waarin je steeds opnieuw geconfronteerd wordt met de ogen van jezelf en de ander. Deze zoektocht naar jouw plek als man brengt mogelijk onrust en verwarring met zich mee.

 

Gevoelens van schaamte en verlangen. Want wat laat je van jezelf zien? En wat houd je liever verborgen in het contact met de ander? Het verlangen naar lust, intimiteit en erkenning maakt dat we ons soms grenzeloos aanpassen. Daarbij hebben we te maken met stereotypering en stigma's. Dit heeft effect op hoe je contact maakt met anderen, welke delen van jezelf je daarbij in- en uitsluit en de mate waarin je je hecht.

In deze mannengroep onderzoek je aan de hand van verhalen en oefeningen jouw manzijn. Daarbij word je begeleid door een professionele coach. Zo ontstaat er ruimte en rust voor verdieping in de relatie met jezelf en anderen.

'Ik heb tijdens de bijeenkomsten ervaren dat ik op mijn eigen tempo, in een veilige sfeer, mijn onveilige gevoelens en onzekerheden kon onderzoeken. Ook erg fijn om mijn verhaal en de blokkades met de andere mannen te delen. Het voelt dan toch ineens als samen in plaats van alleen.'

 

'Ik vind dat René een fijne, open sfeer tijdens de bijeenkomsten heeft gecreëerd, waardoor ik werd uitgenodigd om mijn kwetsbaarheid te laten zien. Iets wat ik normaal gesproken moeilijk vind om te doen, maar ik ben blij dat ik het op deze manier heb kunnen ervaren. Erg dankbaar voor de afgelopen maanden.' - Elmar

Iets voor jou?

Twijfel je of deze mannengroep iets voor jou is? Voordat je je aanmeldt, heb je misschien nog meer informatie nodig. Zoals welke thema's er worden besproken, hoe de avonden zijn opgebouwd en wie de avonden begeleidt. Neem vrijblijvend contact op voor een telefonisch kennismakingsgesprek. Bel of app naar 06-27102061. 

Durf jij jezelf te laten zien?

Mannen gaan nu eenmaal anders om met gevoelens en emoties dan vrouwen. Veel mannen praten niet over wat hun bezighoudt. Of ze vinden het lastig om onder woorden te brengen wat ze voelen. Zodra een gesprek te persoonlijk wordt, voel je je ongemakkelijk. Je wilt je het liefste terugtrekken en weglopen zodra het te ingewikkeld wordt. Gevoelens van angst, verdriet of boosheid worden onderdrukt. Want mogelijk heb je dit zo geleerd in je gezin van herkomst.

 

Mildere ogen zorgen voor ruimte en rust

Het helpt als je mannen om je heen hebt die je begrijpen. Bijvoorbeeld doordat ze dezelfde dingen hebben meegemaakt. Of onder woorden kunnen brengen wat jij voelt. In deze mannengroep leer je met andere, mildere ogen naar je eigen overtuigingen te kijken. Hierdoor ontstaat er rust en ruimte voor verdieping in de relatie met jezelf en anderen. Aan de hand van verhalen en oefeningen onderzoek je verschillende thema’s rondom jouw manzijn. Dit doe je onder begeleiding van René Luisman, een professionele coach.

Thema's die centraal staan:

De relatie met jezelf 

 • Hoe kijk je naar jezelf?

 • Hoe is de relatie met je lichaam? 

 • Wat laat je graag van jezelf zien?

 • En wat houd je liever verborgen?

 • Waar verlang je naar in het contact met jezelf?

Praktische informatie:

De mannengroep bestaat uit maximaal acht mannen. We komen acht avonden van 19.00 tot 21.30 uur bij elkaar. Daarnaast krijg je toegang tot jouw persoonlijke online omgeving met interactieve modules en opdrachten.

Het adres is At The Park

Kessler Park 1-37E 

2288 GS in Rijswijk (bij Den Haag)

 

De kosten voor dit programma bedragen 395 euro, incl. koffie en thee.

De relatie met anderen 

 • Hoe verbind jij je met anderen?

 • Welke rolmodellen heb je hierin gehad?

 • Wat heb je hierin gemist? 

 • Waar verlang je naar in het contact met de ander? 

 • Waar sta jij voor? 

Data:

Start maart 2021:

- Maandag 1 maart

- Maandag 15 maart

- Maandag 29 maart

- Maandag 12 april 

- Maandag 19 april

- Maandag 10 mei

- Maandag 17 mei 

- Maandag 7 juni

Start september 2021:

- Woensdag 8 september

- Woensdag 15 september

- Woensdag 29 september

- Woensdag 13 oktober

- Woensdag 3 november 

- Woensdag 17 november

- Woensdag 1 december 

- Woensdag 15 december

Heb je vragen of werk je liever 1 op 1?

Neem vrijblijvend contact met me op via onderstaand formulier of bel of app mij op 06-27102061.

Verlang jij naar meer verdieping in de relatie met jezelf en anderen?

Meld je aan voor de mannengroep. Per groep zijn er acht plekken beschikbaar, dus wacht niet te lang. De betaling verloopt via iDEAL, waarna je aanmelding direct definitief is.

Over mij

Als trainer en coach heb ik de afgelopen jaren honderden mensen begeleid. Daarbij draait het vaak om vragen als: hoe voel ik me zekerder, wat wil ik nu eigenlijk en hoe pak ik de controle over mijn eigen leven. Vragen die ik mezelf ook vaak heb gesteld.

Want mijn coming-out en een ernstig brandwondenongeluk maakten dat ik als volwassene regelmatig worstelde met angst en onzekerheid. Was ik wel goed genoeg? 

 

Tijdens mijn opleiding tot professioneel trainer en coach leerde ik hoe ik hier mee om kon gaan. Hoe ik me steviger kon voelen en mezelf kon accepteren. Deze inzichten pas ik dagelijks toe in de manier waarop ik werk.

 

Lees hier mijn uitgebreide verhaal en wat anderen over mij zeggen.  

Bel of mail voor een gratis afspraak

René Luisman Training & Coaching:

T: 06 - 27102061

E: contact@reneluisman.nl

Bezoekadres:

At The Park

Kessler Park 1

2288 GS in Rijswijk (bij Den Haag)

Bekijk de routebeschrijving

Postadres:

Oudemansstraat 443

2522TA  Den Haag

KvK-nummer: 59693908

Rekeningcourant: NL49 KNAB 0259 9752 22 

Algemene Voorwaarden en privacy beleid

 • Black Facebook Icon
 • Black Twitter Icon
 • Black LinkedIn Icon
 • Black YouTube Icon

© 2020 René Luisman