Door te bouwen aan de relatie met jezelf, ontstaat meer ruimte voor rust en plezier.

De relatie met jezelf is de basis van hoe je in het leven staat. Twijfel je regelmatig aan jezelf, ben je erg perfectionistisch of hecht je veel oordeel aan de mening van anderen? Dan maakt je dit minder spontaan.

Ontdek tijdens deze training hoe je gedachten en overtuigingen je gedrag beïnvloeden. Herken gedachten die niet-functioneel zijn en leer hoe je patronen kunt doorbreken. 

Meer vertrouwen in jezelf

Vanaf 27 september | Eendaagse training 

195 euro | 3-6 deelnemers | Caballero Fabriek, Den Haag

Tijdens deze training leer je hoe je:

✓ naar jezelf kijkt en hoe dit jouw gedrag beïnvloedt

✓ belemmerende gedachten herkent en ombuigt

✓ jouw grenzen aangeeft op een manier die bij jou past

✓ met praktische oefeningen je zekerder voelt

Vertrouwen in jezelf

Het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar wat als je merkt dat dit vertrouwen regelmatig ontbreekt? Dit kan veel impact hebben op je persoonlijke en professionele leven. 

 

Je merkt bijvoorbeeld dat je:

 • twijfelt of je je werk wel goed doet en daarbij steeds zoekt naar bevestiging van anderen; 

 • alles het liefste perfect doet en bang bent dat mensen op een dag ontdekken dat je toch niet zo perfect bent;

 • ja zegt, terwijl je eigenlijk nee wilt zeggen en steeds over je eigen grenzen gaat;

 • je zo vaak aan anderen aanpast, dat je soms eigenlijk niet meer weet wat je nu zelf wilt of belangrijk vindt.

Wat anderen zeggen
Lysanne.Jackson.png

Lysanne Adriana Jackson

'René is een top coach! Hij heeft heel snel het vertrouwen van de groep gewonnen en door zijn mooie open houding heeft hij de deelnemers geïnspireerd meer van henzelf te delen en elkaar te helpen. René heeft me vaak geroerd met z'n mooie woorden en veel geleerd met z'n wijze lessen.'

Lees meer ervaringen > 

Voor wie

Wat mijn klanten met elkaar gemeen hebben, is dat ze zich graag wat zekerder willen voelen. Er zijn situaties, in werk of privé, waarin ze aan zichzelf twijfelen. Ze willen het zo graag goed doen voor de ander, dat ze daarbij hun eigen belang wel eens vergeten. 

Deze training is bedoeld voor mensen die zich in onderstaande situaties herkennen:

 

 • Wat wil ik nu eigenlijk?
  Als iemand naar jouw mening vraagt, vind je het lastig om de juiste woorden te vinden om de ander te overtuigen. Je hersenen maken overuren, omdat je vooral bezig bent met wat een ander van jou zal vinden. Daarbij ben je bang om afgewezen te worden of door de mand te vallen. Als professional wil je graag serieus genomen worden en overtuigend overkomen. 
   

 • Wat had ik anders of beter kunnen doen?
  Als je kritiek of feedback krijgt, trek je je dit heel persoonlijk aan. Hierdoor heb je soms het gevoel dat je niks goed doet. Als je een conflict hebt met iemand, dan lig je ’s nachts te piekeren wat je anders of beter had kunnen doen, wat je gaat zeggen en hoe je dit kunt formuleren zonder de ander te kwetsen. Je hebt vooral behoefte aan rust en een goede balans tussen werk en privé.
   

 • Wanneer is goed nu eens goed genoeg? 
  Als je een project of taak hebt afgerond, zie je vooral wat je anders of beter had kunnen doen. Goed is nooit goed genoeg voor jou; jij legt de lat steeds hoger. Je perfectionisme maakt dat je het beste uit jezelf haalt en tegelijkertijd kost het je veel energie. Je wilt kunnen genieten van je successen en leren hoe je eind van de dag nog energie over hebt voor de dingen die je ook belangrijk vindt.
   

 • Wie zorgt er voor mij?
  Dankzij jou komen anderen niks te kort. Je zorgt graag voor anderen. Maar wie zorgt er voor jou? Je vraagt anderen niet snel om hulp, waardoor je het gevoel hebt dat je er vaak alleen voor staat. Je wilt leren hoe je jezelf kwetsbaar kunt opstellen en anderen om hulp kunt vragen.

Wat leer je in de training?

Deze training bestaat uit twee hoofdonderdelen. Het eerste deel van de dag gaat over jouw 'ideale ik' versus wie je op dit moment bent. Welke eigenschappen maken jou tot wie je bent en welke kanten van jezelf vind je lastiger om te accepteren? Het tweede deel van de dag gaat over gedachten en overtuigingen. Hoe beïnvloeden jouw gedachten en overtuigingen je gedrag?

 

Je leert gedurende de dag om niet-functionele gedachten en overtuigingen te herkennen en om te buigen. Aan de hand van eigen situaties onderzoek je hoe je met jezelf communiceert. Je wordt je niet alleen bewust van de impact van je gedachten, je leert ook hoe je met eenvoudige oefeningen belemmerende patronen kunt doorbreken.

Waarom jij deze training wilt volgen

Je zou je kunnen afvragen waarom je deze dag zou moeten doen. Vaak investeren we veel tijd en geld om onszelf beter te voelen. Een nieuwe outfit, elke maand een ander kapsel, uren zwoegen in de sportschool of het zoveelste zelfhulpboek vol met tegeltjes wijsheden. Op de korte termijn helpt dit om je zelfvertrouwen een boost te geven. Het effect hiervan is echter vaak ook snel weer voorbij. 

 

Tijdens deze eendaagse training leer je oefeningen die je de rest van je leven kunt toepassen op het moment dat je je zekerder wilt voelen. Zo investeer je écht in de relatie met jezelf. Bette zegt: 'Ik kan niet anders zeggen dan dat het een fantastische investering in jezelf is! Ik heb mezelf leren kennen. Ik voel me zelfverzekerd... Mensen uit mijn omgeving merken het op en dat geeft je nog meer energie.'

Praktische informatie

De training kost € 195,- (incl. 21% btw). Dit is inclusief een koffie/thee en lunch arrangement. Deelnemers ontvangen gedurende de training uniek, exclusief voor deze training ontwikkeld materiaal. De groep bestaat uit maximaal 6 personen.

Beschikbare data in 2019:

Vrijdag 27 september

Zaterdag 19 oktober

Vrijdag 22 november