Door voor jezelf te zorgen, ontstaat er weer ruimte voor plezier in je leven. 
Iedereen ervaart wel eens spanning of stress. Je komt niet meer tot rust, slaapt slecht doordat je je gedachten niet stop kunt zetten en je piekert veel. En het enige waarnaar je verlangt is rust. In deze workshop leer je hoe je op zo'n moment kunt ontladen.
Workshop omgaan met spanning en stress
Ontladen en opladen

Vanaf 31 oktober 2019 | 4 uur | 255 euro  |  4 - 8 deelnemers | Caballero Fabriek, Den Haag

Na afloop van dit programma:

✓ Herken je stresssignalen bij jezelf en anderen;

✓ Ben je je bewust hoe jij omgaat met stress;

✓ Beheers je verschillende technieken om te ontladen bij stress; en

✓ Heb je een persoonlijk plan opgesteld om stress tegen te gaan.

Hoe herken je signalen van stress?

Als je veel stress hebt, ben je gespannen. Je spant onbewust spieren aan in jouw lichaam. Je trekt je schouders op, spant de spieren in je kaken aan en krijgt pijn in je schouder, nek of rug. Deze spanningen kunnen naast pijn op de plek waar de spieren zich spannen ook leiden tot hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en verkrampingen.

 

De spanning kan door verschillende redenen zijn ontstaan. Denk aan een hoge werkdruk, onduidelijk wat er van je verwacht wordt, relaties (zakelijk of privé) die onder druk staan of vormen van perfectionisme. Als je druk bent geweest en veel aan je hoofd hebt kan het lastig zijn om lichamelijk te ontspannen. 

 

Als je doorgaat en stresssignalen negeert, kan dat een tijd goed gaan. Maar bij langdurige stress heb je minder energie, loop je vaak te piekeren en kun je lichamelijke klachten ervaren. En op termijn kun je zelfs een burn-out krijgen. Het kost veel tijd om daarvan te herstellen. Daarom is het belangrijk dat je stresssignalen herkent en weet hoe je de spanning kunt ontladen. Hoe je dat doet, leer je in deze workshop.

Wat leer je in deze workshop?

Spanning en stress los laten begint bij bewustwording. Welke factoren zorgen bij jou voor stress. En hoe reageer jij op deze factoren? Door je bewust te worden van je eigen invloed op deze stressfactoren, kun je de kans op stress verkleinen. Als je de kern van je spanningen oplost zal je lichaam niet langer spanning opbouwen.

 

Vervolgens kun je bepalen wat jij nodig hebt om opgebouwde spanning en stress los te laten. Ontspanningsoefeningen, meditatie, bewegen, een gezonde leefstijl en tijd voor jezelf helpen daarbij. Zo ontstaat er weer rust in je hoofd en in je lichaam.

 

Tijdens deze workshop leer je hoe jouw brein reageert op langdurige stress. Je onderzoekt hoe jij omgaat met stressvolle situaties. En je leert technieken om bij spanning en stress te ontladen én jezelf weer op te laden. Aan het einde van de workshop heb je een persoonlijk plan opgesteld, waarmee jij meer rust creëert in jouw leven.

 
Data, locatie & investering

4 - 8 deelnemers | Caballero Fabriek, Den Haag

255 euro, inclusief 21% BTW

Beschikbare data:

 Donderdag 31 oktober, 13 - 17 uur

Zaterdag 14 december, 13 - 17 uur

Vrijdag 24 januari, 13 - 17 uur

Donderdag 27 februari, 13 - 17 uur

Mogelijk vind je dit ook interessant:

Workshop omgaan met stress - grenzen aangeven

 

Schrijf je direct in:
arrow&v
Maak kennis met de trainers: 

Deze workshop  is een samenwerking tussen Debby Tol en René Luisman. Benieuwd wie deze twee bevlogen trainers zijn?

Debby: Zelfvertrouwen is een centraal thema in mijn leven. Weten wat je sterke punten zijn, wat je kunt, wat je waarde is. In de loop van de jaren heb ik geleerd te vertrouwen op mezelf. Luisteren naar mijn gevoel helpt me bij het kiezen van mijn weg. Privé en in mijn werk. 

Vanuit de overtuiging dat je alleen sneller gaat maar samen verder komt train en coach ik mensen en geef ik organisaties advies hoe zij op een eenvoudige manier in staat zijn om verbinding te maken met de wereld om hen heen en met zichzelf. Door keuzes te maken en te kiezen voor dat waar zij voor staan wordt het mogelijk de stap van transitie naar transformatie te maken. 

 

In mijn workshops, trainingen en coachtrajecten draait alles om beleving. Ik geloof dat alles wat je wilt leren over jezelf je diep van binnen weet. Het is de kunst om die kennis naar boven te halen en te gebruiken. 

René: Ruim 10 jaar werkte ik als communicatieadviseur voor een groot, internationaal bedrijf. Toch was ik steeds bang om door de mand te vallen. In het contact met anderen voelde ik me namelijk vaak minder. Daardoor ging ik nog harder mijn best doen om aan de verwachtingen van anderen te kunnen voldoen. Mijn perfectionisme putte me uit. Ik wist dat het moment was gekomen om aan mezelf te werken. 

 

De inzichten die mijn leven zoveel rijker hebben gemaakt, pas in nu toe in mijn dagelijks werk als ontwikkelaar, trainer en coach. Met praktische oefeningen leer ik je hoe je weer in jezelf gelooft, hoe je jezelf overtuigend presenteert en hoe je de communicatie met jezelf en anderen verbetert. ​

In 2017 benoemde de Nederlandse Orde voor Beroepstrainers mij, mede door mijn expertise in online leren, tot Trainer van het Jaar. 

Bel of mail voor een gratis afspraak

René Luisman Training & Coaching:

T: 06 - 27102061

E: contact@reneluisman.nl

Bezoekadres:

At The Park

Kessler Park 1

2288 GS in Rijswijk (bij Den Haag)

Bekijk de routebeschrijving

Postadres:

Oudemansstraat 443

2522TA  Den Haag

KvK-nummer: 59693908

Rekeningcourant: NL49 KNAB 0259 9752 22 

Algemene Voorwaarden en privacy beleid

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black YouTube Icon

© 2020 René Luisman