Over mij

Meer vertrouwen in jezelf, een volgende stap in je loopbaan of effectiever communiceren; thema's waarbij ik de afgelopen jaren honderden mensen heb begeleid. Ook ontwikkelde ik tientallen inspirerende en resultaatgerichte programma's in opdracht van maatschappelijk betrokken organisaties.
De Nederlandse Orde voor Beroepstrainers benoemde mij, mede door mijn maatschappelijke betrokkenheid en expertise in online leren, tot Trainer van het Jaar 2017/18.

Waarom alles draait om authenticiteit

'Hoe kom ik van mijn onzekerheid af?' Dat was de vraag die mij bezig hield toen ik aan mijn eerste trainersopleiding begon. Het was niet dat ik niks durfde. Al jaren reisde ik alleen de hele wereld over op zoek naar avontuur. Maar mijn vader was net overleden en het voelde alsof ik mezelf was kwijtgeraakt.

 

Mijn onzekerheid speelde vooral in het contact met anderen. Zodra ik iemand tegenover me had, voelde ik me ongemakkelijk. De spanning in het oogcontact, onuitgesproken verwachtingen en mijn interne criticus die me vertelde dat ik niet goed genoeg was. 

IMG_3200Web_edited.jpg

Pas jaren later leerde ik dat twee gebeurtenissen uit mijn jeugd nog steeds grote invloed hadden op hoe ik me in het contact met de ander bewoog. Zo had ik op mijn achtste jaar een ernstig brandwondenongeluk overleefd. En op mijn elfde ontdekte ik dat ik op mannen val. Iets waar in het Christelijke gezin waarin ik opgroeide geen plaats voor was. De overtuigingen die ik over mezelf had gevormd maakten dat ik moeite had om bepaalde kanten van mezelf te accepteren. ​

In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen begeleid. Daarbij gaan we samen op zoek naar niet-functionele patronen. Want zodra je deze patronen herkent, ben je in staat om andere keuzes te maken. Hierdoor kan er meer rust en verbinding ontstaan, zonder dat je verstrikt raakt in gevoelens en emoties uit het verleden.

Bekijk mijn verhaal

Gecertificeerde trainer & coach

Als trainer en coach vind ik het belangrijk om integer en professioneel te werken. Naast mijn ruime ervaring als communicatie adviseur ben ik gecertificeerd en erkend NOBTRA trainer & coach. 

De opleiding tot professioneel trainer & coach heb ik gevolgd bij de Trainers Academie in Amsterdam. ​De coachopleiding van Trainers Academie is getoetst en erkend door de NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. De Trainers Academie is daarnaast als eerste bureau in Nederland erkend door de NOBTRA. Dit is de Nederlandse Orde van Beroepstrainers. Daarnaast sta ik als docent geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO)

 

Bij Phoenix Opleiding in Utrecht heb ik een tweede trainersopleiding afgerond en twee opleidingen op het gebied van Transactionele Analyse gevolgd. Deze gedrags- en communicatie theorie gaat over de persoonlijkheid van mensen. Bij Fontys heb ik een specialisatie in online leren gevolgd.

Awards:

Zilveren award 'Most Inspiring Learning Journey 2016

NOBTRA Trainer van het Jaar 2017/18

Wie zijn mijn opdrachtgevers?

Meer weten?