top of page

Over mij

Meer vertrouwen in jezelf, een volgende stap in je loopbaan of effectiever communiceren; thema's waarbij ik de afgelopen jaren honderden mensen heb begeleid. Ook ontwikkelde ik tientallen inspirerende en resultaatgerichte programma's in opdracht van maatschappelijk betrokken organisaties.

De Nederlandse Orde voor Beroepstrainers benoemde mij, mede door mijn maatschappelijke betrokkenheid en expertise in online leren, tot Trainer van het Jaar 2017/18.

De moed om mezelf te laten zien

'Hoe kom ik van mijn onzekerheid af?' Dat was de vraag die mij bezig hield toen ik aan mijn eerste trainersopleiding begon. Het was niet dat ik niks durfde. Al jaren reisde ik alleen de hele wereld over op zoek naar avontuur. Maar ik voelde me vaak onbegrepen en onzeker. 

 

Deze onzekerheid speelde vooral in het contact met anderen. Zodra ik iemand tegenover me had, voelde ik me ongemakkelijk. De spanning in het oogcontact, onuitgesproken verwachtingen en mijn interne criticus die me vertelde dat ik niet goed genoeg was. 

Pas jaren later leerde ik dat twee gebeurtenissen uit mijn jeugd nog steeds grote invloed hadden op hoe ik me in het contact met de ander bewoog. Zo had ik op mijn achtste jaar een ernstig brandwondenongeluk overleefd. En op mijn elfde ontdekte ik dat ik op mannen val. Iets waar in het Christelijke gezin waarin ik opgroeide geen plaats voor was. De overtuigingen die ik over mezelf had gevormd maakten dat ik moeite had om bepaalde kanten van mezelf te accepteren. ​Het effect was dat ik me continu aanpaste om anderen te pleasen.

IMG_3200Web_edited.jpg

Tijdens de vele opleidingen die volgden leerde ik omgaan met mijn onzekerheid. Ik werd me bewust van mijn sterke kanten, leerde om mezelf op waarde te schatten en om mezelf te laten zien. Er was en is moed voor nodig om keer op keer mijn eigen angsten en onzekerheden onder ogen te komen. Maar het levert me zoveel meer begrip, rust en verbinding op. Met mijzelf en anderen.

 

In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen begeleid. Samen zoeken we naar wie je bent, wat de impact is van wat je doet en wat je wilt bereiken. Niet-functionele gedachten en patronen brengen we in kaart en ik geef je handvatten om deze om te buigen in gedrag dat wel functioneel is. Zodat jij meer voldoening uit je leven haalt.

Bekijk mijn verhaal

Gecertificeerde trainer & coach

Als trainer en coach vind ik het belangrijk om zorgvuldig en professioneel te werken. Naast mijn ruime ervaring als communicatie-adviseur ben ik gecertificeerd en erkend NOBTRA trainer & coach. 

De opleiding tot professioneel trainer & coach heb ik gevolgd bij de Trainers Academie in Amsterdam. ​De coachopleiding van Trainers Academie is getoetst en erkend door de NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. De Trainers Academie is daarnaast als eerste bureau in Nederland erkend door de NOBTRA. Dit is de Nederlandse Orde van Beroepstrainers. Daarnaast sta ik als docent geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO)

 

Bij Phoenix Opleiding in Utrecht heb ik een tweede trainersopleiding afgerond en twee opleidingen op het gebied van Transactionele Analyse gevolgd. Deze gedrags- en communicatie theorie gaat over de persoonlijkheid van mensen. Bij Fontys heb ik een specialisatie in online leren gevolgd.

Erkenningen:

- Zilveren award 'Most Inspiring Learning Journey 2016

- NOBTRA Trainer van het Jaar 2017/18

Wie zijn mijn opdrachtgevers?

Meer weten?
bottom of page