top of page

Beschikbaar als trainer, coach en programma-ontwikkelaar

Als ontwikkelaar bedenk ik creatieve en innovatieve leerinterventies, die aansluiten bij de doelen van de organisatie én de deelnemers. En met mijn kennis van online leren en mijn ervaring als trainer en coach begrijp ik wat er nodig is voor een succesvolle implementatie.

Herken je dat?

  • Tijdens de corona crisis zijn traditionele trainingen in no time omgezet naar online trainingen. Maar medewerkers zijn moe van al die online sessies. Kan dat niet anders? Als ontwikkelaar zoek ik naar de ideale mix van online en offline werkvormen waardoor leren weer leuk en effectief wordt. 

  • Je vindt het belangrijk dat de medewerkers in jouw organisatie zich kunnen ontwikkelen. Er is zoveel talent. Je wilt medewerkers de kans bieden om zich verder te ontwikkelen, of dat nu binnen of buiten jouw organisatie is. Ik adviseer je hoe je de kwaliteiten van jouw medewerkers optimaal kunt inzetten.

  • Doordat het verloop binnen je organisatie groot is, ben je relatief veel tijd kwijt aan het inwerken van nieuwe medewerkers. Hoe vergroot de betrokkenheid van nieuwe medewerkers en zorg je dat ze snel aan de slag kunnen? Met een onboarding programma maak je medewerkers op een effectieve manier wegwijs in je organisatie.

onboardingprogramma.png

voorbeeld onboarding programma

Waar ik organisaties mee help

Organisatieadvies op het gebied van leren;

Ontwikkelen van een online leeromgeving;

Ontwerpen van maatwerk trainingen;

 Ontwikkelen van interactief e-learning materiaal;

Implementeren van leertrajecten in organisaties;

Formuleren van concrete leerdoelen;

Uitvoeren van trainingen e/o coaching; en

Evaluateren en optimaliseren van leertrajecten.​

Wat mijn opdrachtgevers zeggen

'Wij hebben Rene gevraagd om ons te helpen om offline trainingen te vertalen naar een online variant bij een van onze klanten. Rene was erg doeltreffend in zijn hulp/feedback. Hij zag snel in waar onze krachten lagen, maar ook met welke tips hij ons team, in korte tijd, het effectiefst verder kon helpen! We hebben de samenwerking met Rene als erg prettig ervaren, hij handelt erg professioneel en komt over als iemand die enorm gemotiveerd is om anderen verder te helpen. Dat is je ook gelukt! Bedankt Rene!'
Sjoerd Janssen | Projectleider MIcompany
'De trainingen van René zijn van een hoge niveau. Hij is geduldig, enthousiast en neemt makkelijk initiatief. Hij weet de deelnemers te motiveren, kijkt echt naar iemands mogelijkheden en weet mensen tot actie aan te zetten. René denkt mee in de organisatie en ontwikkelt ook nieuwe trainingen voor het programma. Als collega is hij zeer prettig om mee te werken. Hij is betrouwbaar, punctueel en fijn in de omgang. Ik kan René dan ook van harte aanbevelen als trainer en coach, maar ook zeker als adviseur of programma ontwikkelaar.'
Laura van Halteren | Directeur Buzinezzclub
DSP.png

voorbeeld programma werkzoekenden

Mijn werkwijze

Na een grondig gesprek met de opdrachtgever, dompel ik me onder in de belevingswereld van de deelnemers. Waar lopen zij in de praktijk tegen aan en wat kan hierin verbeterd worden? Door op de werkvloer mee te kijken en het gesprek aan te gaan, onderzoek ik waar de belangen van de organisatie en de deelnemers elkaar raken. Daarbij geloof ik in co-creatie, waarbij er draagvlak en input is vanuit alle betrokkenen. Zo sluit ik aan bij de doelen van de organisatie, de deelnemer en de dagelijkse praktijk. 

Bij het ontwerp maak ik een coursemap die de structuur van het leertraject weergeeft. Hierna vertaal ik de onderwerpen naar concrete leerdoelen, zodat helder is wat een medewerker na afloop van het leertraject moet weten of kunnen. Dan wordt het tijd om interactieve werkvormen te kiezen en de online interventies te bouwen. Met een mix van online en offline middelen creëer ik een gevarieerd en uitdagend traject. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van trainingen, een online leeromgeving (via laptop, tablet of smartphone) met interactieve modules, video's en opdrachten. En als het design getest wordt, vindt er een grondige evaluatie plaats.

 

Mogelijkheden creëren zodat mensen zich kunnen ontwikkelen, dat is waar ik enthousiast van word. Heeft jouw organisatie een vraagstuk waar je graag advies over wilt hebben? Of wil je een leertraject op maat? Neem vrijblijvend contact op voor het maken van een afspraak via 06-27102061 of contact@reneluisman.nl.  

Wat is mijn toegevoegde waarde?

Over mij

Ruim tien jaar werkte ik als communicatieadviseur binnen een grote internationale organisatie. Sinds 2014 jaar train en coach ik mensen met vraagstukken op het gebied van communicatie en zelfacceptatie. Ook adviseer ik organisaties bij het ontwikkelen van resultaatgerichte leertrajecten. In 2017 benoemde de Nederlandse Orde voor Beroepstrainers mij, mede door mijn maatschappelijke betrokkenheid en expertise in online leren, tot Trainer van het Jaar.

_Rene.Luisman.png
Contact

Neem contact op

Laat een bericht achter en ik neem binnen 48 uur contact met je op. Je kunt me ook direct bereiken via 06-27102061 of contact@reneluisman.nl.

Je bericht is verstuurd!

bottom of page