Alleen aan mooie inzichten heb je niet zoveel. Het gaat erom wat je er mee doet.

Hoe krijg je mensen in beweging? Bijvoorbeeld bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 
Als ontwikkelaar bedenk ik creatieve en innovatieve leerinterventies, die aansluiten bij de doelen van de organisatie én de deelnemer. En met mijn ervaring als trainer en coach begrijp ik wat er nodig is voor een succesvolle implementatie.
Leertrajecten - van advies tot uitvoering

Advisering en implementatie | Caballero Fabriek, Den Haag

Waar kan ik jouw organisatie mee helpen?

✔ Organisatieadvies op het gebied van leren;

✔ Formuleren van concrete leerdoelen;

✔ Ontwerpen van maatwerk trainingen;

✔ Ontwikkelen van een online leeromgeving;

✔ Ontwikkelen van interactief e-learning materiaal;

✔ Implementeren van leertraject in organisaties;

✔ Uitvoeren van trainingen e/o coaching;

✔ Evaluatie leertraject en bijsturen.

Herken je dat?
  • De trainingen binnen jouw organisatie worden op de traditionele manier gegeven. Deze bestaande trainingen wil je omzetten naar online modules. Daarbij zoek je een expert die zijn kennis en ervaring wil delen, zodat jullie het wiel niet opnieuw hoeven uit te vinden.

  • Je vindt het belangrijk dat de medewerkers in jouw organisatie zich kunnen ontwikkelen. Er is zoveel talent. Je wilt medewerkers de kans bieden om zich verder te ontwikkelen, of dat nu binnen of buiten jouw organisatie is. Maar hoe pak je dat aan?

  • Doordat het verloop binnen je organisatie groot is, ben je relatief veel tijd kwijt aan het inwerken van nieuwe medewerkers. Hoe vergroot de betrokkenheid van nieuwe medewerkers en zorg je dat ze snel aan de slag kunnen?

Zomaar drie voorbeelden van vragen waar ik organisaties mee begeleid. 

voorbeeld onboarding program

Hoe maak je een goed trainingsdesign?
Het ontwikkelen van een effectieve training begint met een goede analyse. Op basis van gesprekken met de opdrachtgever en doelgroep breng ik in kaart welke situaties deelnemers lastig vinden. Wat doen ze precies en wat is daarvan het (negatieve) effect? Wat moeten ze na een training kunnen en wat levert dat op? Deze analyse geeft inzicht of trainen de juiste interventie is.

 

De volgende stap is om de onderwerpen te bepalen waaruit het leertraject is opgebouwd. Zo ontstaat een coursemap die de structuur van het leertraject weergeeft. Hierna vertaal ik de onderwerpen naar concrete leerdoelen, zodat helder is wat een medewerker na afloop van het leertraject moet weten of kunnen. Dan wordt het tijd om interactieve werkvormen te kiezen en de online interventies te bouwen. En als het design getest wordt, vindt er een grondige evaluatie plaats. 

Wat is mijn toegevoegde waarde?

Als communicatieadviseur en expert in online leren begrijp ik hoe je leren effectief en leuk maakt. Deze kennis gebruik ik om trainingsprogramma's te ontwikkelen die resultaat- en praktijkgericht zijn. Daarnaast begrijp ik als trainer en coach ook wat er nodig is om ze succesvol uit te voeren. Met een heldere leerlijn en train-the-trainer sessies zorg ik dat ook andere trainers in staat zijn om deelnemers optimaal te begeleiden. En met een grondige analysefase aan het begin en tussentijds en op het einde een gedegen evaluatie, zijn mijn leertrajecten niet alleen nu maar ook in de toekomst een verrijking voor jouw organisatie.

Wat anderen zeggen

Laura van Halteren, directeur Buzinezzclub

'René denkt mee in de organisatie en ontwikkelt ook nieuwe trainingen voor het programma. Als collega is hij zeer prettig om mee te werken. Hij is betrouwbaar, punctueel en fijn in de omgang. Ik kan René dan ook van harte aanbevelen als trainer en coach, maar ook zeker als adviseur of programma ontwikkelaar.'

Wat anderen zeggen

Michel van Leeuwen, directeur Flanderijn

'René Luisman speelt een zeer belangrijke rol bij de organisatie van The Boost, een programma waarin jongvolwassenen op weg worden geholpen richting een passende baan. René heeft het programma ontwikkeld voor de deelnemers en coacht de vrijwilligers. Hij doet dat met veel passie en kennis van zaken. René draagt in belangrijke mate bij aan het succes van The Boost.'

Wat is mijn werkwijze?

Na een grondig gesprek met de opdrachtgever, dompel ik me onder in de belevingswereld van de deelnemers. Waar lopen zij in de praktijk tegen aan en wat kan hierin verbeterd worden? Door op de werkvloer mee te kijken en het gesprek aan te gaan, onderzoek ik waar de belangen van de organisatie en de deelnemers elkaar raken. Daarbij geloof ik in co-creatie, waarbij er draagvlak en input is vanuit alle betrokkenen. Zo sluit ik aan bij de doelen van de organisatie, de deelnemer en de dagelijkse praktijk. 

In mijn trainingsontwerp maak ik gebruik van blended learning. Met een mix van online en offline middelen creëer ik een gevarieerd en uitdagend traject. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van trainingen, een online leeromgeving (via laptop, tablet of smartphone) met interactieve modules, video's en opdrachten. 

Maatwerk of advies nodig?

Leren en innoveren. Dat is waar ik enthousiast van word. Heeft jouw organisatie een vraagstuk waar je graag advies over wilt hebben? Of wil je een leertraject op maat?

 

Neem vrijblijvend contact op voor het maken van een afspraak via 06-27102061 of contact@reneluisman.nl.  

voorbeeld programma werkzoekenden

 
Over mij

Ruim tien jaar werkte ik als communicatieadviseur binnen een grote internationale organisatie. Sinds vijf jaar train en coach ik mensen met vraagstukken op het gebied van communicatie en zelfacceptatie. Ook adviseer ik organisaties bij het ontwikkelen van resultaatgerichte leertrajecten. In 2017 benoemde de Nederlandse Orde voor Beroepstrainers mij, mede door mijn expertise in online leren, tot Trainer van het Jaar.

René Luisman

Trainer van het Jaar 2017/18

Bel of mail voor een gratis afspraak

René Luisman Training & Coaching:

T: 06 - 27102061

E: contact@reneluisman.nl

Bezoekadres:

At The Park

Kessler Park 1

2288 GS in Rijswijk (bij Den Haag)

Bekijk de routebeschrijving

Postadres:

Oudemansstraat 443

2522TA  Den Haag

KvK-nummer: 59693908

Rekeningcourant: NL49 KNAB 0259 9752 22 

Algemene Voorwaarden en privacy beleid

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black YouTube Icon

© 2020 René Luisman