Wat heb ik aan coaching?

Hoe coaching helpt om je zeker te voelen

Als kind ontwikkel je onbewust overtuigingen om de wereld om je heen te begrijpen. Sta je in je volwassen leven voor lastige keuzes, dan beperken deze gedachten je soms in je gedrag. Je twijfelt aan wie je bent, je stelt lastige keuzes uit of je past je ongevraagd aan anderen aan. Coaching leert je om niet-functionele patronen te herkennen en te doorbreken. Zo zet je gedrag in dat wel effectief is en waarmee je je doelen behaalt.

Wat zijn dat dan voor doelen?

Ieder mens heeft thema's in zijn of haar leven die steeds weer terug komen.

 

Denk aan:

  • een collega die keer op keer over je grens gaat;

  • een baan waarin je je niet gezien of gehoord voelt; of

  • een relatie waarin je voor de ander zorgt en jezelf vergeet.

 

De dynamiek tussen jou en de ander is vaak een afspiegeling van wat je ergens in je leven hebt gemist. Of van gedrag dat ooit goed werkte, maar nu niet meer. Het is alsof je staat te wachten op een bus, terwijl de buslijn al jaren is opgeheven. Je verlangt naar iets of iemand waar je onbewust steeds naar zoekt. En zolang je je niet bewust bent van de onderliggende behoefte is de kans groot dat je onrust ervaart.

 

Het eerste doel van coaching is om te begrijpen wat er gebeurt. Wat is de situatie, wie zijn erbij betrokken en wat is jouw rol. We onderzoeken ook hoe je dit thema kent uit eerdere situaties. Daarna focus je je op de zaken waar je zelf invloed op hebt. Welk gedrag kun je nog meer inzetten en welke kwaliteiten of vaardigheden heb je hierbij nodig. Met praktijkgerichte oefeningen leer je hoe je deze vaardigheden toepast.

Wat is er na een coachingstraject dan veranderd?

Na afloop van een coachingstraject herken je wat er gebeurt. Je bent je bewust van jouw behoeften en welke mogelijkheden je hebt. Daardoor kun je kiezen welk gedrag je inzet. Dit gedrag heb je tijdens onze sessies geoefend waardoor je je zeker voelt. En je reflecteert op je eigen gedrag zodat je in staat bent om jouw doelen te bereiken.

Hoe effectief is deze aanpak?

Mijn werkwijze is gebaseerd op communicatie- en gedragstheorieën uit NLP, Transactionele Analyse en Systemisch Werken. Daarbij is jouw dagelijkse praktijk steeds het uitgangspunt. Tussentijds evalueren we regelmatig of we op de goede weg zijn om jouw doelen te bereiken.

'René is een geweldige coach voor mensen die op zoek zijn naar zelfvertrouwen. Ik was bijzonder onder de indruk van de manier waarop René steeds weer deelnemers weet te motiveren om (persoonlijke) doelstellingen te bereiken.' - Rachid

Waar wil jij aan werken?

Communicatie

De manier waarop je naar jezelf en de wereld om je heen kijkt heeft grote invloed op hoe je met anderen communiceert.

 

Coaching helpt je om te bepalen of je stijl van communiceren effectief is. Zo kun je je stijl afstemmen op je doel én op de ander, waardoor diegene de boodschap ook kan horen. 

Levensvragen

Belangrijke thema's lopen als een rode draad door je leven. Hoe je als kind met situaties omging kan je in je volwassen leven juist belemmeren. En voor je het weet raak je verstrikt in patronen uit je verleden.

Met coaching doorbreek je niet-functionele patronen, waardoor je je vrijer en spontaner gedraagt.

Loopbaan

Haal je voldoening uit je werk? Of heb je het gevoel dat je meer kunt of wilt? Plezier in je werk gaat over weten wat jouw kwaliteiten zijn, wat je drijft én waar je grenzen liggen. 

Met coaching vertaal je jouw drijfveren en kwaliteiten naar concrete functies. Daarmee wordt je volgende stap duidelijk en overtuig je werkgevers makkelijker.

IMG_0634_edited.jpg

Hoe werkt het?

Elk coachingstraject begint met een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek onderzoeken we de aanleiding en wat je wilt bereiken. Wat moet er straks anders, beter of makkelijker gaan?

Op basis van dit gesprek geef ik aan wat ik voor je kan betekenen en hoe het traject er in grote lijnen uitziet. Zo weet jij waar je ja tegen zegt.

Gemiddeld bestaat een coachingstraject uit zes gesprekken van 60 minuten. Tussen elk gesprek zit zo'n drie weken zodat je voldoende tijd hebt om de inzichten in de praktijk toe te passen. 

Afhankelijk van je coachvraag zetten we een persoonlijkheids- of loopbaantest in. En tussen de sessies krijg je opdrachten mee die je helpen om de inzichten in je dagelijkse leven toe te passen.

Wat levert het op?

Wat coaching oplevert hangt af van wat je wilt bereiken, waar je nu staat en hoe snel je in staat bent om nieuwe kennis of vaardigheden eigen te maken.

 

Voorbeelden van doelen zijn:

Meer balans tussen werk en privé

Effectieve communicatie en samenwerking 

Meer vertrouwen in jezelf

Inzicht in je kwaliteiten en hoe je deze inzet 

Meer grip op je loopbaan of privéleven

Wat kost het?

Het kennismakingsgesprek is gratis. Daarna betaal je per gesprek. 

Coachgesprek (60 minuten)        

€ 95,- excl. 21% btw 

Wordt coaching vergoed? 

De kosten van coaching worden in veel gevallen vergoed door de werkgever. Bijvoorbeeld vanuit een opleidingsbudget. Vraag jouw werkgever naar de mogelijkheden.

 

Gratis kennismakingsgesprek

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Vul hieronder je gegevens in en dan neem ik binnenkort contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Je bericht is verstuurd.

Praktische informatie
IMG_3081Web.jpg

Over mij

Ik ben een gecertificeerde trainer en coach. 

Het vakmanschap van trainen en coachen vraagt om een zorgvuldige, onderbouwde aanpak. Daarom laat ik mij regelmatig bijscholen en ben ik aangesloten bij de Nederlandse beroepsorde voor trainers (NOBTRA).

 

Deze organisatie heeft mij in 2017, mede door mijn maatschappelijke betrokkenheid en expertise in online leren, uitgeroepen tot Trainer van het Jaar.