top of page

Met deze 7 tips ga jij je zeker goed voelen!

Op de achtergrond klinkt zachtjes klassieke muziek. Naast me staat mijn favoriete kop koffie. En ik? Ik lig heerlijk op de bank terwijl ik een boek lees. Het is zondagochtend en het zijn de kleine dingen die me op dit moment een gevoel van voldoening geven. Soms heb je niet veel nodig om lekker in je vel te zitten.


Met deze 7 tips ga jij je zeker goed voelen!


1. Zet je favoriete muziek op Muziek kan een enorm effect hebben op je emoties. Het maakt je rustig, laat je adrenaline stijgen of brengt je terug naar die ene herinnering. En dat is soms net het duwtje wat je nodig hebt om jezelf in beweging te krijgen. Wist je dat Spotify zelfs een Confidence Boost afspeellijst heeft?

2. Sleep jezelf naar die sportschool Vaak is dit het laatste waar je zin in hebt als je niet lekker in je vel zit. Maar denk even terug aan dat moment dat je voor het laatst uit de sportschool kwam. Je hebt het gevoel dat je de wereld aan kan. De endorfine die je tijdens het sporten aanmaakt, zorgt voor rust en positiviteit.


3. Ga de natuur in Een lange strandwandeling, de geur van het bos of een rondje door het park. Je zult merken dat je je direct beter voelt. Uit onderzoek blijkt dat je zelfvertrouwen toeneemt als je tijd doorbrengt in de natuur. Hiermee creëer je een fysieke én mentale afstand met stressvolle situaties. Zelfs het bekijken van natuurfoto’s heeft al een positief effect op je zelfbeeld.


4. Vind je rust in mediteren Wist je dat het effect van meditatie echt verbluffend is? Door dagelijks vijf minuten te mediteren, groeien de gedeeltes in je brein die te maken hebben met geluk en positiviteit. En de gedeeltes waar je stress opslaat, worden juist kleiner. Een app als Headspace helpt je om meditatie een vast onderdeel van je dag te maken. Hier vind je een eenvoudige meditatie oefening waar je direct mee kunt starten.


5. Zoek mensen op die jou energie geven Jouw omgeving kan een grote impact hebben op hoe je je voelt. Ga op zoek naar mensen die jou inspireren, energie geven en je ondersteunen om je doelen te halen. Als ondernemer heb ik mensen die mij vanaf het eerste uur steunen in wat ik doe. En heb ik een tegenslag, dan zijn zij degene die me motiveren om door te gaan.


6. Wees je eigen beste vriend Dit klinkt misschien soft, maar sta je wel eens stil bij de toon waarop je met jezelf communiceert? Herken je die kritische stem in jezelf die vaak vertelt wat er allemaal niet goed gaat? Onderzoek eens in hoeverre dit je stemming bepaalt. Vaak ben je veel kritischer op jezelf dan nodig is.


7. Maak tijd vrij voor jezelf De hele dag door ben je bezig om je to do lijst af te werken. En het lijkt wel alsof je de lijst nooit af krijgt. Gun jezelf wat rust. Reserveer wekelijks een moment voor jezelf. Een moment waarop je niks moet, maar even heerlijk kunt relaxen. Bijvoorbeeld met een van bovenstaande activiteiten.36 weergaven

Comentários


bottom of page